Utorak, 18 Veljača 2014 16:30

Krem juha od mladog špinata s mladim kozjim sirom i jajem

Autor :  Akademija Magazin

Praesent venenatis eget diam id eleifend. In in libero vel lacus viverra condimentum eu nec libero. Nullam dapibus tortor eget turpis tristique porta. Etiam eleifend laoreet mattis. In non velit consequat, mollis lacus et, suscipit lacus.

Utorak, 18 Veljača 2014 16:28

Konoba Kantinon mogla bi od dobre postati izvrsna

Autor :  Franko Lukež

Bio sam na otvorenju rovinjske konobe Kantinon i bilo je, doista, spektakularno. Sredinom travnja ove godine, na samoj rovinjskoj rivi, nasuprot ljupkog poluotočića sa starogradskom jezgrom, impozantnom crkvom Sv. Eufemije i visokim baroknim zvonikom, okupilo se mnoštvo šarolikog, dotjeranog, namirisanog i veselog svijeta.

Utorak, 18 Veljača 2014 16:24

Jastučići od lisnatog tijesta sa slanim šlagom, tvrdo kuhanim jajem i kavijarom

Autor :  Akademija Magazin

Praesent venenatis eget diam id eleifend. In in libero vel lacus viverra condimentum eu nec libero. Nullam dapibus tortor eget turpis tristique porta. Etiam eleifend laoreet mattis. In non velit consequat, mollis lacus et, suscipit lacus.

Utorak, 18 Veljača 2014 16:17

Griz koch s umakom od jagoda (kolač od pšenične krupice)

Autor :  Akademija Magazin

Praesent venenatis eget diam id eleifend. In in libero vel lacus viverra condimentum eu nec libero. Nullam dapibus tortor eget turpis tristique porta. Etiam eleifend laoreet mattis. In non velit consequat, mollis lacus et, suscipit lacus.

Utorak, 18 Veljača 2014 16:12

Creme brulee od jogurta s maslinama

Autor :  Akademija Magazin

Crème brûlée je klasik francuke kuhinje, definitivno jedan od boljih deserta i naći ćete ga na jelovniku skoro svih restorana u Francuskoj. To je ukusna krema i hrskava korica od karameliziranog šečera.

Utorak, 18 Veljača 2014 16:09

Brazil postaje svjetska gastronomska velesila

Autor :  Marko Kovač

Cijela Južna Amerika, pa tako i Brazil, pretvara se u jednu od nezaobilaznih svjetskih gastro destinacija. Rastuće gospodarstvo, Svjetsko prvenstvo u nogometu sljedeće godine i Olimpijske igre 2016., dodatni su poticaj naciji koja gastronomiju cijenu jednako kao i svoje sportaše. Otkrivanje južnoameričke gastrokulture za ostatak svijeta tek je počelo.