Utorak, 18 Veljača 2014 16:58

Francuske alpe - Courchevel Snježna bajka u zbilji

Autor:  Maja Serdar

Courchevel je iznimno ove godine otvorio svoje skijaške staze po prvi put 23. studenog i sve skijaše razveselio besplatnim skijaškim danom.

Službeno otvorenje skijaške sezone počelo je prema planu 7. prosinca, a svjetski ženski slalom počeo je već 12. prosinca. Skijalište na pet različitih visina, do kojih se dolazi bajkovitom planinskom cestom, počinje mjestom Saint Bon ili „rodnim mjestom“ Courchevela, na visini od 1100 metara, koji nije povezan žičarom s ostalim dijelovima skijališta, ali do samog vrha na 1850 metara redovito vozi autobus.

Le Praz ili Courchevel 1300, kako ga popularno nazivaju, tradicionalno je planinsko selo sa šarmantnim kućama i uskim zavojitim uličicama. U Le Prazu je živahno cijelu godinu, a na samom ulazu prepoznat ćete olimpijsku skakaonicu. Le Praz je povezan gondolom s Courchevelom 1850 isto kao i Courchevel 1550. Moriond ili Courchevel 1650 okupan je suncem do popodnevnih sati, pa je ovdje uvijek vrlo živahna après ski scena.

S obzirom na kombinaciju blažih staza vrlo je privlačan za “suzdržane“ skijaše i obitelji s djecom. Inače, skijalište Courchevel ima ukupno 19 zelenih, 35 plavih, 34 crvene i 8 crnih staza na kojima svi skijaši, bili početnici ili napredni, mogu uživati u zimskim radostima.

Najpoznatije je mondeno skijalište ove regije Courchevel 1850 s više od 11 hotela sa pet zvjezdica, mnogim restoranima s Michelinovim zvijezdama, te posebnim naglaskom na umjetnost, dizajn i modu. Do Chanelova dućana, smještenog uz skijašku stazu Verdons, u kojemu vas očekuje najnovija kolekcija, možete doskijati.

Više u magazinu Akademija br.8

Pročitano 902 puta
Maja Serdar

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Akademija Magazin za samo 110,00 kuna.

Pretplatite se!

Srodni sadržaj (po oznakama)