Utorak, 18 Veljača 2014 16:59

Hedonistički raj u Alpama

Autor:  Maja Serdar

Resort Les Menuires razvio se sredinom šezdesetih godina i sastoji se od devet dijelova povezanih skijaškim i pješačkim stazama, te žičarama.

La Croisette, Brelin i Preyerand izgrađeni su kao vrlo funkcionalna naselja, Les Bruyères i Reberty u tradicionalnijem stilu sa zgradama do najviše šest katova, s drvenim fasadama i kosim krovovima, a naselja La Sapinière, Reberty 2000, Les Balcons des Bruyères, Les Hameaux des Marmottes i Les Airelles, inspirirana su lokalnom arhitekturom uz dominantnu upotrebu kamena i drva, s bazenima i spa centrima koji su u resort unijeli duh novog vremena.

Sportski centar u Les Menuiresu otvoren je za sve posjetitelje i skijašima omogućuje ugodne i opuštajuće trenutke nakon cjelodnevnog skijanja. Ako ste pak željni još malo avanture u večernjim satima, nakon zatvaranja žičara počinje prava adrenalinska vožnja najmodernijim snow scooterima po skijaškim stazama. Pravi alpski ugođaj upotpunit će vožnja saonicama koje vuku psi huskiji uz rijeku Doron, a želite li poseban gastronomski doživljaj povedite prijatelje i obitelj na večeru u pravi mongolski yurt.

Les Menuires je obiteljsko skijalište u kojemu vašim mališanima neće nedostajati zabave - od sanjkanja po snježnoj kuli ili pravoj stazi za sanjkanje Roc’n Bob, dugoj 4 km, do Walibi dječjeg parka i koncerata za djecu.

Više u magazinu Akademija br.8

Pročitano 910 puta
Maja Serdar

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Akademija Magazin za samo 110,00 kuna.

Pretplatite se!

Srodni sadržaj (po oznakama)