Akademija Magazin

Akademija Magazin

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Akademija Magazin za samo 110,00 kuna.

Pretplatite se!

Subota, 01 Ožujak 2014 09:50

Restoran Zigante

Tartuf je danas nezamjenjiv dio svjetske gastronomije i najbolji se svjetski restorani oslanjanju na njegovu jednostavnost, privlačnost i zavodljivu snagu u kreiranju svojih menija. No, koliko se restorana u svijetu može pohvaliti neposrednom blizinom prirodnog staništa ovog izuzetno cijenjenog gomolja?

Restaurant Zigante u Livadama u Istri zacijelo je jedan od rijetkih. Ujedno smo prvi hrvatski restoran specijaliziran za jela od istarskoga tartufa. Tijekom cijele godine nudimo pažljivo osmišljen meni. Slobodni smo pohvaliti se i iznimno bogatom enotekom koja broji mnoga domaća i strana vina.

Subota, 01 Ožujak 2014 09:48

Taverna Pergola

Taverna Pergola smještena je u malom mjestu Zambratija između Umaga i Savudrije. Nalazimo se uz samo more, plažu, u predivnom domaćem ambijentu, gdje vas čeka ljubazno osoblje, odlična kuhinja, domaći specijaliteti od ribe, mesa i odličnih autohtonih domaćih i stranih vina...

Subota, 01 Ožujak 2014 09:46

Restoran San Rocco

Poštivati boje, mirise i jedinstvene emocije velikog kulinarskog bogatstva i dobrog življenja ove magične zemlje, slubljujući ih s talentom i strašću maštovite i inventivne kuhinje, uz nadu da će poslužiti kao primjer budućim generacijama filozofija je San Rocca.

Subota, 01 Ožujak 2014 09:45

Restoran Nostromo

U restoranu Nostromo započinje priča danas maloga obiteljskog hotela. Svoje nepce možete zasladiti maštovitim i ukusnim jelima koja su proslavila ovaj restoran te ga tijekom proteklih godina upisala u više domaćih i inozemnih gastronomskih vodiča.

U svako doba godine nude se svježe namirnice, od kojih one morske dolaze direktno iz rabačkoga zaljeva ili njegove neposredne blizine. A tu je i bogata ponuda vina i vrhunskih maslinovih ulja renomiranih istarskih proizvođača. Originalno, kreativno, svježe, domaće i autohtono – to je kuhinja u Nostromu.

Subota, 01 Ožujak 2014 09:42

Restoran Monte

Restoran Monte smješten je na neusporedivoj lokaciji, nekoliko koraka ispod rovinjske Katedrale svete Eufemije, usred prelijepih i neodoljivo romantičnih kamenih vizura najljepšega istarskoga grada. Inovativna kuhinja i poigravanje lokalnim namirnicama na zanimljiv i pomalo provokativan način. Kompletna se priča događa na luksuznoj terasi s obzirom na to da restoran radi samo u ljetnim mjesecima.

Subota, 01 Ožujak 2014 09:41

Restoran Maruzzella

U malom ribarskom mjestu Zambratija na glavnoj cesti Umag - Savudrija, udaljene 50 metara od mora, nalaze se Taverna i Villa Maruzzella. U ugodnom ambijentu taverne Maruzzella okruženi drvom, kamenom i kovanim željezom, te starim obiteljskim fotografijama koje prikazuju tradiciju taverne stare 70 godina, uz ljubaznost domaćina možete uživati u ribljim specijalitetima spremljenim na tradicionalan način.
Odlika su konobe Maruzzella vrhunski sezonski proizvodi pripravljeni na tradicionalan način istarske kuhinje te riblji specijaliteti.

Subota, 01 Ožujak 2014 09:39

Restoran Les Ponts

Francuska je, ali doslovno, izmislila kuhinju. Kada kažemo kuhinju, mislimo na čitav niz organiziranih postupaka vezanih uz obradu hrane, kojima je cilj da ljudi jedu zdravo, obilno, ali nadasve ukusno. Francuska građanska kuhinja ono je čime se bavi Les Ponts.

Radi se, znači, o cijeloj enciklopediji jela koja načelno nisu skupa, a koja Vam omogućuju da svakodnevno uživate u najrazličitijim okusima, s dva zajednička nazivnika: elegancija i zadovoljstvo. Les Ponts je braserija s tipičnim građanskim francuskim jelima, dok će se navečer ondje priprema i lyonska inačica haute cuisine.

Stranica 1 od 6