Utorak, 18 Veljača 2014 19:22

Vina Croatia – Vina Mosaica predstavljena u Londonu

Autor:  Akademija Magazin

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, 15 hrvatskih vinarija raznovrsnim su se vinima - pod zajedničkim nazivom Vina Croatia – Vina Mosaica - predstavile na Međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića London Wine Fair 2013, u svibnju održanom u Londonu.

Na sajmu su se predstavili najznačajniji proizvođači vina iz cijele Hrvatske, a hrvatski su vinari, već tradicionalno, osvojili mnoge medalje na Decanteru i International Wine Challangeu (IWC).

Tako je Kutjevo na Decanteru za svoj ledeni Traminac  2011. dobilo zlatnu medalju, odnosno regionalni trofej. Od ukupno 95 nagrada, uz navedeno zlato, na Decanteru je osvojeno 16 srebrnih i 48 brončanih medalja te 30 preporuka.

Na IWC je osvojeno 40 nagrada, od toga 10 srebrnih medalja, 8 brončanih te 21 preporuka, a najvažnija je zlatna medalja, odnosno regionalni trofej za vinariju Kozlović i vino Malvazija Santa Lucia 2009. (T. Đ.)

Pročitano 1026 puta
Akademija Magazin

Iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis Akademija Magazin za samo 110,00 kuna.

Pretplatite se!

Srodni sadržaj (po oznakama)

  • Mali veliki vinari - Željko Adžić

    U vinarstvu imaš zemlju, sunce i sebe. Antun Adžić godinama je bio vinogradar, a urod je prodavao Kombinatu Kutjevo, gdje je bio zaposlen kao vozač Uprave. 

  • Kako nastaju najbolji traminci u Hrvatskoj?

    Zadnje subote u rujnu nebo nad Ilokom bilo je zabrinjavajuće sivo. Zabrinjavajuće jer je upravo trajala berba graševine, koju je kiša, što je pala idućeg dana, verojatno morala pokv

  • Ekskluzivno Domenico Clerico

    Da se kratko podsjetimo, u prvom dijelu  našeg brzinskog putopisa kroz četiri vinogorja u samo četiri dana posjetili smo talijansku „šampanjeriju“ u Franciacorti i predano br